Fem mirakelingredienser för vackert hår

Letar du efter den där mirakelprodukten som ska göra underverk för ditt hår? Kanske är det inte bara en specifik produkt du bör leta efter utan även en specifik ingrediens. Vi har samlat fem naturliga och välvårdande ingredienser, och hur du bäst använder dem!

Kokos 

Skönhetsexperter har höjt kokos till skyarna senaste åren, och med rätta då den hårda jättenötens fruktkött är fullproppat med essentiella fettsyror och vitaminer som gör den till en naturlig anti-frizz produkt. Kokosfettet verkar fuktgivande på djupet, adderar glans och gör håret mjukt och följsamt.

Tresemmè schampo botanique nourish, OGX Coconut Milk Schampoo

Grönt te

Det råder inget tvivel om att grönt te är bra när det kommet till hälsan. Och faktum är att den gröna växten även är en gudagåva för ditt hår! Grönt te innehåller Antioxidanter, Vitamin C och E som är bra framför allt för hårsäckarnas cirkulation, vilket ger en hälsosam hårbotten. De antiinflammatoriska egenskaperna i Grönt Te motverkar även håravfall, samtidigt som koffein främjar hårtillväxten. Investera i en fuktgivande hårmask som innehåller grönt te.696696

Repair Hair Mask, Phc

Avokado

Det många inte vet om just avokadon är att den är lika bra för håret som för huden. Ännu bättre än själva fruktköttet är faktiskt avokadooljan som innehåller superämnet biotin som stärker och mjukgör hårstrået. Oljan innehåller också många näringsrika fetter, proteiner, aminosyror, vitamin B och E som främjar tillväxt och ett hälsosamt, starkt hår.

Gör en DIY-hårmask med fruktköttet från en avokado, mixa med olivolja och applicera i längderna. låt sitta i 20 minuter innan du tvättar ur.avokado-27157648

Arganolja 

Arganoljan, även kallat det flytande guldet utvinns genom att pressa arganfruktens nöt. En riktig multitasker-olja som gör håret mjukare, glansigare och friskare med vitamin E och essentiella fetter som både tämjer frizz och reparerar torra toppar. Oljan gör även underverk för en stressad, torr eller irriterad hårbotten. Fördela några droppar i händerna och massera i hårbotten 1-2 ggr i veckan.

 

Dr Organic Maroccan Oil Schampoo, OXG Argan Oil Schampoo

Honung 

Fuktgivande, stärkande och antibakteriell är bara tre av många egenskaper som gör honungen bra för ditt hår. Leta efter produkter som innehåller bidrottninggelé, eller gör din egna hårmask genom att blanda honung med olivolja och värm upp innan du applicerar i längderna.