Tre hårborstar din necessär saknar

Hårborstar är som investeringar, med hög avkastning under lång tid. Men det gäller att göra rätt research och en noga kartläggning av ditt hårs behov om du vill investera i rätt sorts borstar. Vi har en gjort en nybörjarguide till en komplett borstgarderob, och förmodligen hittar du just dina behov inom någon eller några av dessa kategorier.

För fuktigt hår

När ditt hår är blött är det extra känsligt och ömtåligt. En vanlig borste sliter då ordentligt på hårstråna. Med borstar som är gjorda specifikt för blött hår kan du enkelt borsta igenom håret och reda ut tovor utan att behöva rycka och slita. Prova till exempel HH Simonsen Wet Brush, eller den klassiska Tangle Teezer Original. De är skonsamma för håret och är samtidigt bra för den hårömma.

För styling

Här beror det på vilken look du vill ha. För att få till ett fönat hår behöver du en rundborste, Glanz rundborstar är skonsamma för håret och gör jobbet.

rundborstar-svinborst_500x500

För varje dag

Mason Pearson Bristle & Nylon är den världskända klassikern värd sitt namn. Borsten är gjord med vildsvinshår som transporterar oljor från hårbotten ut i längderna och ger ditt hår en fin lyster. Om du vårdar den rätt är den din livslånga vän som aldrig sviker.

mason-pearson-childs-boar-bristle-hair-brush-cb4-ivory-white.jpeg