Fixa perfekt salongsfönat hår hemma

2000-talets kanske bästa uppfinning, Blow-dry baren har blivit en del av kulturen i USA. Nu börjar trenden även sprida sig i Stockholm, men än har inte boomen slagit stort. Oavsett om du inte har möjligheten att ta dig till en salong, eller helt enkelt föredrar att fixa ditt hår själv, kan det vara bra med ett tips eller två för att få till det perfekt fönade salongshåret hemma.  Att bemästra tekniken tar tid, övning ger färdighet. Men det finns vissa knep att ta till som gör det lättare.

Börja med ett bra värmeskydd. R + Co.´s Park Ave Blowout Balm ger en bra balans mellan textur och mjukhet. Applicera i fuktigt hår. Tricket är sedan att fokusera på rötterna. Att få till mjuka men inte för platta rötter är hemligheten.

r+co blow out balmNu till själva tekniken:

1. 

Vänta tills ditt hår är ungefär 80 % torrt innan du börjar föna för att slita så lite som möjligt på håret. Börja sedan med att dela in ditt hår i olika sektioner med hjälp av klämmor eller tofsar. Föna varje hårsektion på tre sätt. Ta först en mindre sektion och placera din rundborste framför den. Håll fönen något nedåtlutad och för den tillsammans med borsten ner längs med håret. Det är viktigt att föna i samma riktning som håret växer för att undvika att skapa frissighet.

2. 

Börja sedan från toppen igen, men nu med borsten och fönen bakom samma hårsektion. Undvik än så länge att föna hårtopparna.

3.

I det tredje steget placerar du hårsektionen mellan fönen och borsten och drar dem nedåt samtidigt. I det tredje steget fokuserar du även på hårtopparna, snurra dem i vågiga lockar eller behåll dem raka.

4.

Vill du skapa ett fint fall i håret, rulla upp det i sektioner och fäst med klämmor. Fixera med en torr hårspray innan du tar ur klämmorna och släpper ner de vågiga hårsektionerna. För att få mer textur i håret, använd torrschampo i hårbotten.