De tio budorden för ett lyckat frisörbesök

Alla har vi någon gång lämnat frisörsalongen med känslan av att resultatet inte riktigt blev vad vi tänkt oss. Som tur är har Corinne, frisören själv en lösning på problemet. Risken för att bli missnöjd med ditt frisörbesök avtar exponentiellt med varje punkt på listan nedan du följer.

1. Kom inte till frisören med smutsigt hår i en hästsvans

När du kommer till salongen ska du helst bära ditt hår så som du oftast bär det. Då kan frisören utgå ifrån hur ditt hår som oftast ser ut, och bättre hjälpa dig i val av frisyr.

2. Känn till skillnaden mellan en stylist och en frisör

En bra hårstylist kan få ditt hår att se snyggt ut kortsiktigt inför fotograferingar, bröllop och fester men det betyder inte att en hårstylist även är expert på att klippa hår. Se till att du går till en frisör och inte en stylist när du ska klippa dig.

3. Ta med dig en inspirationsbild till din frisörtid, som har likheter med ditt eget hår

Oavsett vad vi ibland verkar tro, så kan inte frisörer läsa våra tankar. En inspirationsbild är en bra startpunkt både för dig och din frisör. Tänk på att använda ett foto med en person vars hår liknar ditt eget i textur, tjocklek, längd och färg. Har du grovt, lockigt och långt brunt hår och har med en bild på ett blont, kort, spikrakt och tunt hår är risken ganska stor att resultatet inte kommer att bli så som du tänkt dig.

Sexy-Summer-Hair-6
Leta efter inspirationsbilder med hår som liknar ditt eget
4. Var tydlig

Som sagt, frisörer är inga tankeläsare. Däremot är de lyhörda för dina önskemål så länge du utrycker dem, så ge så mycket och tydlig information som möjligt kring vad du vill ha för resultat.

5. Prata inte enbart i centimeter

Du och din frisör kan ha olika uppfattningar om hur mycket en centimeter är, visa även tydligt med händerna hur långt eller kort du vill ha ditt hår.

6. Var realistisk

Med vilken nivå av hårstyling du mäktar med till vardags. Är höjden av ansträngning du lägger på ditt hår att tvätta det, eller lägger du med nöje tid på att locka, föna eller platta ditt hår dagligen? Var ärlig och realistisk.

7. Om du vill ha ett lättskött hår kanske kort hår inte är rätt väg att gå

Många tror att ett kort hår är mer lättskött än ett långt, men faktum är att beroende på vilken textur ditt hår har, kräver ett kort hår oftast mer styling än ett långt.

1020 (1)
Ett kort hår kräver ofta mer styling och tid framför spegeln än ett långt
8. Inse dock att det inte finns något som heter underhållsfritt hår

Be inte din frisör om en frisyr och ett hår som kräver noll underhåll, för det finns inte. Var beredd att investera lite tid och ansträngning på ditt hår för att få det som du vill ha det.

9. Ha ett hår-mål, och ha tålamod med att nå dit

Målet kan till exempel vara att få hälsosammare hår, längre hår eller mer volym. Ju tydligare ditt mål är desto lättare är det för din frisör att hjälpa dig uppnå det. Och ha tålamod, räkna med att det kan ta några besök innan du når ditt mål.

10. Utnyttja tiden i frisörstolen

Använd tiden du spenderar hos frisören till max och ställ alla frågor du vill ha svar på. Lyssna på de expertråd du får av din frisör när det kommer till produkter för din hårtyp, bäst frisyr för din ansiktstyp, eller rätt färg för ditt hår och din hudton.