CORINNES VÄRLD – Valentinovisning i Paris

Ett av de mest prestigefyllda uppdragen jag gjort är att styla Valentinos visning under modeveckan i Paris. Det var för i början av min karriär och jag var med i Mikas där jag precis börjat assistera bland andra Peter Andersson, Tony Lundström och Carina Finnström innan jag så småningom började ta egna uppdrag.

Mitt sikte på den tiden var riktat mot att resa runt och jobba med visningarna på modeveckorna i New York, Paris, Milano och London. Jag hittade en öppning i teamet som skulle styla Valentinos visning i Paris och tog chansen direkt. Nervös och förväntansfull tog jag mig till Place De Dome för fittingen dagen innan visningen, där vi spenderade hela dagen med att förbereda peruker inför morgondagen.

Dagen för visningen på Notre Dame var ett härligt kaos av modeller och stylister som sprang runt backstage. Ashley Judd öppnade den fantastiska visningen, och efteråt åkte hela teamet ner till Marais för att fira.

Strax efteråt hemma i Stockholm påbörjade jag min entreprenörsresa och öppnade så småningom mina salonger. Min dröm om att turnera runt på världens modeveckor fanns det aldrig riktigt tid för, men Valentino-visningen kommer jag alltid att bära med mig som ett speciellt minne!

– Corinne Henriksson 

862c01e04097b52d14cc540f33fcb6a3--valentino-garavani-valentino-couture