Den bästa hårvården för tunt och fint hår

Tvärtemot vad många tror, behöver fint hår inte vara lika med tunt hår. Fint hår refererar till tjockleken på dina hårstrån och inte hur många hårstrån du har. Spektrat varierar därmed från tunt-fint hår till tjockt-fint hår och allt däremellan. Här är Corinnes fem bästa tips som alla med fint hår borde känna till. Har du däremot grövre och tjockare hår och undrar var dina tips är? Misströsta ej, en guide specifikt för dig kommer inom kort! 

Rengöring är A och O

Har du fint hår är det nog ingen nyhet för dig att det lätt blir oljigt redan samma dag som du tvättat det. Detta är bland annat på grund av att tunna hårstrån är mjukare och mindre porösa än grövre, vilket gör att oljor lägger sig synligt ovanpå dem. Lösningen på problemet börjar i duschen.

Undvik att schamponera håret i de undre partierna där håret är mindre oljigt och fokusera istället på toppen av huvudet. Fint hår blir lätt tungt av för mycket balsam, så var sparsam och håll dig till topparna.

Många schampon innehåller sulfater, som är en syntetisk rengöringsingrediens som löser upp smuts och fett och får ditt schampo att löddra. Om du är känslig, kan sulfater torka ut och rubba oljebalsen i din hårbotten. Så ett tips är att prova ett sulfatfritt schampo för att bli av med den oljiga känslan.

 

Sensai Volumizing Schampoo, Maria Nila true Soft Schampoo och Balsam 

Välj din frisyr med omsorg

Fint hår är ofta känsligt för hur det är format, då varje klipp och form syns mer än vad det gör i grövre hår. Corinne rekommenderar en mjuk form med subtila lager som skapar rörelse. Viktigast av allt är att be om en torrklippning istället för att bli klippt i blött hår. Som vanligt är det alltid en bra idé att ta med en referensbild till din frisörtid, som liknar ditt eget hårs textur och tjocklek.

Gå all in på texturen 

Generellt passar oljebaserade produkter som håroljor, serum, silkesdroppar, eller krämer mindre bra för fint hår. Satsa i stället på texturgivande produkter som ger håret stadga. Torrschampot är din bästa vän som ger dig fler dagar mellan tvättarna. Passa även på att lägga lite extra tid på stylingen de dagar du tvättat håret, om du fönar upp lite volym i håret så skapar du en luftighet som kan hjälpa till att hålla den feta hårbotten borta något längre

 

Redken Powder Grip, Schwarzkopf OSIS+ Session Label Powder Cloud