Frisk hårbotten är lika med friskt hår

Vägen till ett hälsosamt hår börjar med en ren hårbotten. Det är lätt att fokusera hårvårdsrutinen kring längderna, men faktum är att för ett friskt och växande hår krävs en välmående hårbotten, oavsett hur skinande dina längder är. En ren hårbotten i balans ger hårsäckarna bästa möjlighet att växa, och gör att du slipper vardagliga plågor så som kliande eller irriterad hårbotten, mjäll eller en konstant fet känsla. Som tur är har hårvårdsmärken nu börjat ta fram produkter specifikt för hårbotten, här är våra favoriter på marknaden.

Oribe lanserade i våras Serene Scalp Anti Dandruff Schampoo som är en del i deras första produktserie med fokus på hårbotten. Genom deras alltid lika snygga förpackningar har de lyckats göra något så osexigt som mjällschampo till något man mer än gärna visar upp i duschen. 41kwZlDSPoL._SY355_

Bumble and Bumble Scalp Detox Schampoo appliceras före schampo och avlägsnar beläggningar i hårbotten i form av döda hudceller och produktrester, vilket ger dig en ren och fräsch känsla och ger hårsäckarna utrymme för tillväxt.

ladda ned

Kerastase Intialiste advanced hair and scalp concentrate är ett växtbaserat koncentrat hyllat av hårstylister världen över. Extraktet fungerar som ett gödningsmedel för håret som går in i hårsäcken och bygger upp den och detoxar hårbotten från beläggningar. Resultatet är ett näringsfyllt hår som växer snabbare.

10647030-1124454497825317

Specifikt framtagen för att motverka hormonellt håravfall återskapar Davines energizing superactive  balans i hårbotten och möjliggör tillväxt i hårsäckarna. Dessutom rensar den hårbotten från beläggningar på ett skonsamt sätt och lämnar en ren känsla.

53402