Därför ska du be din frisör om en torrklippning nästa gång du klipper dig

Corinne var en av de första att ta tekniken att klippa i torrt hår i stället för i blött till Sverige. För henne är det en självklarhet att klippa i torrt hår för att få det bästa resultatet, och kan inte minnas senast hon klippte i ett blött hår. Vi har intervjuat Corinne för att ta reda på allt om tekniken och varför den är så bra!

”Första gången jag kom i kontakt med tekniken var under en utbildning på Toni and Guys akademi i London. De skulle öppna deras första salong i Norge, och jag hade blivit tillfrågad att komma dit och hjälpa till. Jag fick lära mig tekniken att klippa i torrt hår, om än under ganska strikta riktlinjer. När jag sedan flyttade tillbaka till Stockholm och började jobba med Tony Lundström på Mikas lärde jag mig att jobba lite mer utanför boxen. Tony var väldigt kreativ, och lite galen i sitt sätt att jobba. Jag minns hur han en gång använde Coca Cola burkar som spolar när han inte hittade några tillräckligt stora. Han fick mig att våga ta ut svängarna lite mer.

_I9Q4360.jpg

Med torrklippning kan du lättare skulptera håret, och få en mjukare form. Förutom att du får ett mer naturligt resultat, så tilltalar det mig personligen väldigt mycket. Det är mer i linje med min stil, jag gillar det naturliga och ”ofrisyriga”.

Jag har helt enkelt plockat med mig allt det bästa jag lärt mig under mina 25 år som frisör och kokat ner det till min egen teknik. Jag introducerade tidigt torrklippning på mina salonger i Stockholm. På den tiden var det inte många som klippte på det sättet, så det var till en början en utmaning att övertala både kunden och mina anställda att använda sig av tekniken. Men så fort kunden såg skillnaden i resultat, och frisörerna lärt sig tekniken var de båda oerhört nöjda. Kunderna vittnade om ett mer naturligt resultat, som höll längre och var lättare att underhålla själv hemma.

_I9Q4399.jpg

Med torrklippning kan man se hur håret rör sig medan man klipper, och man kan se hur håret faktiskt ser ut i sitt normala tillstånd. Man slipper chansa, både på längd och stil, som man kan behöva göra i blött hår, då man inte ser resultatet förrän man torkar håret. Jag klipper helst direkt när kunden kommer till salongen, och helst i hår som inte tvättats på några dagar, för det är ju så man faktiskt oftast ser ut.

Mitt mål har alltid varit att kunderna ska vara nöjda med sitt hår direkt när de går från salongen, och inte ha den där nyklippta känslan när man helst vill hem och tvätta håret igen för att känna sig som sig själv. I min mening lyckas man bättre med detta genom torrklippning. Man slipper som kund den där känslan av att ”oj det blev lite kortare än jag tänkt” och som frisör slipper man hålla andan när man klipper av luggen för att man inte vet hur resultatet blir. Enligt mig är det en självklarhet att klippa i torrt hår, jag kan nog inte minnas senast jag klippte ett blött hår.”

_I9Q4336.jpg