CORINNES VÄNNER – Anine Bing

Anine Bings avslappnade, skandinaviska och rockiga stil gjorde henne tidigt till en trendsättare och stilikon. Därför är det ingen överraskning att hon, när hon senare startade sitt klädmärke Anine Bing gjorde stor succé i USA och numera världen över. Vi blev sugna på att höra om resan bakom Anines framgång, om hennes liv i LA och såklart om hennes hårvårdsrutiner! 

Din entreprenörsresa är en stor inspiration för många, vad tror du har varit din största framgångsfaktor?

Att jag aldrig ger upp. Hur jobbigt, svårt och motigt det än kan vara vissa dagar så ser jag alltid positivt på framtiden och har tillit till att allting alltid löser sig till slut.

Vad har varit största utmaningen med att driva eget klädmärke? 

Åh, det är svårt att koka ner till en enda eftersom att det är så oerhört flerdimensionellt att bygga företag. Utmaningarna har varit allt ifrån att bygga det rätta teamet med personer som kompletterar varandra, till logistik och produktionsfrågor samt att alltid ha kundens bästa i fokus.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man bygger ett varumärke? 

Det är viktigt att du definierar vad ditt varumärke ska stå för och sedan se till att varumärkets DNA får utrymme att vara med i alla beslut som fattas. Stora som små.

2.jpeg

Berätta om den typiska Anine Bing konsumenten. 

Hon är en kvinna som lever ett aktivt liv med mycket på gång. Hon är mellan 30-45 och behöver en garderob som kan anpassas till många olika situationer i vardagen; lämna barnen på förskolan, för att sedan springa in i ett viktigt möte och vid dagens slut möta upp vännerna på ett glas vin. Hon tycker om att resa, och gillar att blanda varumärken och stilar fritt men vet vad hon gillar och vad hon vill.

Vilka är nyckelplaggen i Anine Bing kollektionen? 

Våra Charlie Boots har vi haft med sedan starten, Armyjackan är ett annat exempel. Även läderjackor och sköna jeans är återkommande plagg i kollektionen.

Var hittar du inspiration för dina kollektioner? 

Jag hittar inspiration från lite här och var, men mycket när jag reser. Jag älskar att gå på loppmarknader och i vintagebutiker. Även konst, film, och magasin inspireras jag dagligen av.

2 (1)

Har du någon personlig stilikon?

Jane Birkin har alltid varit en stilförebild för hennes sköna och avslappnade stil. Min mormor Elly Bing hade också världens bästa och personliga stil. Hon var aldrig rädd för att blanda vintage med nytt och kombinerade alltid med lager av smycken.

Sociala medier har haft en stor roll i ditt företagande från start, har det alltid varit naturligt för att dela med dig på sociala medier?

Ja, det har det nog. Jag startade min blogg i början av 2000-talet och när jag lanserade mitt klädmärke 2012 så började Instagram bli populärt. Det blev naturligt att fokusera på det som kanal eftersom att vi då inte hade en krona över i marknadsföringsbudget.

Jag märkte på en gång att sociala medier var helt rätt för oss och ett utmärkt sätt att kommunicera med vår målgrupp. Jag kunde ha en direktrelation med våra kunder och kunde effektivt kommunicera nyheter och varumärkets framväxt. Dessutom började andra influencers och stilikoner bära kläderna och postade outfitbilder på sociala medier vilket var roligt och såklart väldigt positivt för oss.

Du bor med din familj i LA, kan du någonsin sakna Sverige? 

Jag älskar att bo i LA! Det finns så mycket utrymme för att göra det man verkligen vill och man hejjas på! Man ska inte heller underskatta vädret, solsken och varma vindar gör livet lite enklare. Självklart kan jag sakna vänner och familj, men jag saknar inte livet i Sverige.

Vad är nästa steg för Anine Bing och vad har du för framtidsvisioner för varumärket?

Vi har mycket på gång det här året. I slutet på Mars lanserar vi Bing Kids vilket ska bli så spännande! Vi öppnar också fler butiker, främst här i USA men också på en del andra platser som jag inte kan avslöja ännu.

2 (2).jpeg

Hur ser dina hårvårdsrutiner ut? 

Jag tvättar håret cirka 2 gånger i veckan och gör ofta en snabb inpackning. Dagar då jag inte har viktiga möten eller event att gå på sätter jag bara upp det i en lite tofs eller knut. De dagar jag vill känna mig lite extra fin i håret lockar jag det med en stor tång så att det inte blir för lockigt utan bara sådär snyggt vågigt.

Vad har du för relation till ditt hår och hårvård?

Jag är inte typen som är rädd för att testa nya grejer, haha. Jag har gått från superlångt till kort page och däremellan provat alla färger man kan tänka sig. Men jag har nog landat i vad jag trivs bäst i nu, en mellanlång page i en gyllene hasselnötsblond ton. Men som sagt jag är ganska spontan, så helt plötsligt kan jag få lust att prova något nytt!

Vad använder du för några produkter? 

När det kommer till hårvård är jag superenkel. Jag har fortfarande inte hittat ett märke som jag älskar så jag blandar både billiga produkter från apoteket och dyrare lyxiga produkter. Något som alltid finns hemma är torrschampoo, hårspray och en olja för slitna toppar. Annars är jag rätt simpel i min rutin, jag låter alltid håret självtorka efter att jag tvättat det. Ett tips är att spraya lite saltvattenspray i håret när det är fuktigt så får det en fin textur sen när det torkat.

Hur brukar du styla ditt hår?

Jag lockar lite snabbt, inte varje hårstrå, utan mer så att det känns naturligt. Sen sprayar jag alltid med torrschampo och lite hårspray för att ge det lite textur. Torrschampo kan jag inte leva utan!

Här kan du se hur Anine gör för att få till de perfekta vardagslockarna.