Så tvättar du dig till starkare, friskare (och renare) hår

Vägen till friskt och vackert hår börjar i duschen. Lite löddrande och sköljande kan göra underverk – om du använder rätt strategi och produkter. Det här är en guide för alla som känner igen sig i uttrycket ”Less is more” när det kommer till hårvård, och helst vill minimera minuterna spenderade i duschen på morgonen. Med endast ett fåtal noga utvalda produkter behöver du inte ha dåligt samvete om du tvättar ditt hår ofta.

1. Skyll på ditt schampo, inte på ditt hår!

Vilket är skönt, eftersom att du enkelt kan byta ut ditt schampo! Det viktigaste är att du använder rätt schampo för din hårtyp, fråga din frisör om vad som fungerar bäst för just ditt hår. Behöver du fukt är Shu Uemura ́s Urban Moisture serie ett bra val. Är du ute efter ett volymgivande schampo prova Kérastase Resistance volumifique Schampoo. Vill du ha ett schampo med färgbevarande egenskaper, prova Oribe Beautiful Color Schampoo.

2. Multitaska!

För maximal tidsbesparing, låt din hårinpackning verka medan du rakar benen, sitter framför teven, eller medan du sover. Är du ändå en av dem som slarvar med inpackning, investera i ett bra balsam med mycket fukt. Precis som med schampo, är det viktigt att anpassa ditt balsam efter din hårtyp.

3. Snabb och enkel styling! 

Innan du tar till hårfönen, (för vem har tid att vänta på att håret ska självtorka?) se till att ha ett värmeskyddande produkt nära till hands. Maria Nila Cream Heat spray gör jobbet utan att lämna några spår efter sig.

cream_heat_spray_500x500