CORINNES VÄRLD – Miami Guide

“Miami är ett av mina favoritresmål som jag besöker minst två gånger per år. Staden har en “more is more” kultur som jag älskar, här finns verkligen allt att önska och lite till. Miami bjuder dessutom på den absolut bästa people-watching scenen, jag kan ägna en hel eftermiddag åt att bara titta på alla härligt excentriska människor.”

Brickell City Centre 

Brickell är den bästa platsen för Inspiration, trendspaning och shopping. Min första anhalt är alltid Sephora där jag passar på att fylla på mitt förråd av gamla favoriter och spännande nyheter. Jag älskar de stora internationella Sephora-varuhusen, de är som enorma godisbutiker. Det här fick följa med mig hem senast:s1900737-main-lhero

OUAI Dry schampo foam: Ett torrschampo i skumform som även framhäver din hårfärg, framför allt bra för att ge lyster till blonda slingor. Märket OUAI är en spännande nykomling i hårvårdsvärlden, framtaget av Holllywoodfrisören Jen Atkins, som jobbar med bland andra familjen Kardashian, Katy Perry, Jessica Alba och Jennifer Lopez. Märket står för ett modernt koncept, med snygga förpackningar och prisvärda produkter. s-l300

Dr Jart Cicapair Color Correcting Treatment. Jag har en tendens till rodnad i hyn, och den här krämen är magisk för just detta. Den bästa anti-redness produkten jag testat.31ryahobi0l-_sy355_

Sephoras egna lipgloss. Ett prisvärt läppglans med neutral färg som inte torkar ut läpparna och sitter länge utan att kännas klibbigt.

milk-makeup_lip-_-cheek_perk_pd-closed_900x900_1

MILK “Perk” Ett krämrouge i perfekt nyans som även kan användas på läppar och ögonlock.9126ffa29655d57093709e7a10dcd2e7-beauty-bar-the-beautyHårfön från Dry Bar. Ett lite mer plånboksvänligt alternativ till ghd som verkligen håller måttet, deras stylingkit och verktyg är verkligen bra. 

Salong RikRak

ladda-ned3.jpeg

En salong med ett roligt helheltskoncept för hår, naglar och beauty, gillar du knasiga och härliga koncept och verkligen vill få en upplevelse är ett besök på RikRak ett måste! De har även en shop och en bar där du kan ta ett glas champagne medan du bestämmer dig för vilken behandling du vill göra. På RikRak får man nästan känslan av att man är med i en föreställning, det är en konstant show som pågår inne på salongen.

I entrén möts du av baren där det alltid sitter folk med ett glas champagne i handen och antingen väntar på en väninna, spanar in menyn eller bara är där för att hänga. Receptionen är en fullkomlig explosion av bijouterier och produkter. Salongens ena grundare Raquel (Rak) kommer från mode/retail världen så hon sköter butiksdelen i salongen. Salongens andra halva Richard ( Rik) är stjärnfrisören och hårstylisten som styr salongsgolvet.

Wynwood

När du tröttnat på sol, bad, shopping och salongsbesök kan du ta dig från Brickell till stadsdelen Winwood som enkelt uttryckt är ungefär som en blandning mellan Södermalm och New York. Här är känslan en härlig mix av bohemisk, modern och kreativ, full med konstgallerier. 

Key Biscane

1491581273652.jpeg

Gör en utflykt en dag och cykla över till Key Biscane och ta ett dopp, avsluta med en lunch eller eftermiddagsdrink i solnedgången på Rusty Pelican.

Restaurang Carpaccio

I entrén av Bal Harbour ligger restaurang Carpaccio– ett måste varje gång vi besöker Miami. Dels för deras mat, men framförallt för utsikten och underhållningen, här bjuds man på en live-show till lunchen i form av peoplespotting i världsklass. Här har du även tillgång till alla high-end varumärken på ett ställe, om du blir sugen på en shoppingrunda efter maten.

W-Hotel

W-Hotel i South Beach kan du äta middag på välkända Mr Chow, där maten är fantastisk. Trots att vi var där dagen innan nyårsafton så var restaurangen fullbokad, det är en av Miamis bästa fördelar- det är konstant puls. W-Hotel finns även i Brickwell och är värt ett besök för att kolla på den fantastiska konsten av Paul Russo.