CORINNES VÄNNER – Josefin Dahlberg

Jag klippte mitt hår kort för första gången för tre år sedan och det är det BÄSTA jag har gjort.

 Berätta, vad har du på gång just nu?

”Mycket! Utöver min blogg gör jag tillsammans med Vanja Wikström podden ”Josefin och Vanja”. Jag och Vanja har även precis lanserat vårt egna varumärke Monyay Club, där vi säljer fina anteckningsblock och stickers som gör varje dag lite roligare. Vid sidan av allt detta skriver jag just nu även på min första bok, som nu är precis i slutskedet! Och såklart försöker jag hinna köpa julklappar och äta så många lussebullar jag kan där emellan.

76bb2e65e635adf6b70e79f3413d467d_980x0_c_85_ns_v4.jpg

Vad betyder skönhet för dig, vad har du för relation till det?

Att jag mår bra i mig själv och att jag känner mig fin och härlig. Jag har alltid haft problem med min hy, som fullkomligt exploderade efter att jag hade gjort en abort och bytte p-piller när jag var 20. Då började jag äta medicin för mina problem. Nu har jag precis slutat med p-piller efter 16 års användande, vilket ger mig problem igen med dålig hy och förstorade porer. Men nu försöker jag i stället för att ta medicin, satsa på riktigt bra hudvård.

Det första jag gör på morgonen är att använda Exuviance pads som är fullproppade med återfuktning, de ger min hud en fin lyster. Sedan applicerar jag min dagcreme från Clarins och en ögoncreme från Philosophy.

Exuviance SkinRise Bionic Tonic, Clarins Mulit-Active Jour, Philosophy Renewed Hope in a jar eye.  

En vanlig dag börjar jag sedan oftast med att träna, eller gör ett yogapass, innan jag äter en god frukost. Det är mitt bästa skönhetstips; att yoga, äta bra och dricka mycket vatten.

Vad har du för relation till ditt hår?

Jag klippte mitt hår kort för första gången för tre år sedan och det är det BÄSTA jag har gjort. Jag fick en helt ny klädstil och en look som jag verkligen gillade, det kändes som att jag blev en helt ny, lite bättre person. Men nu efter tre år har jag plötsligt tröttnat lite på min korta page, och funderar på att spara ut till axellångt. Men jag älskar verkligen att ha kort hår, det har blivit “jag”.

ad7afeefbf8b5d8f11727cc75e72dbca_980x0_c_85_ns_v4.jpg

Jag har stora ”problem” med att hitta rätt schampo för mitt hår. Jag testar just nu Aesop och håller tummarna för att jag hittat rätt. Annars gillar jag Living Proofs produkter. Efter att jag tvättat håret, använder jag värmeskydd och sedan fönar jag alltid håret och böjer in topparna lite. När det är torrt sprayar jag i lite torrschampo för att få volym.

Aesop Equalising Schampoo, Living Proof Perfect Hair Day

Min bästa kändis-googling när jag behöver hårinspiration är Sienna Miller, Hon är så snygg i alla hennes frisyrer. Hon är orädd och vågar förändra sin look ofta vilket jag gillar.”