HOW TO GET THE LOOK- Svinryggen

Ett säkert kort för att vara snyggast på festen är alltid att satsa på en klassisk och stilren uppsättning, och få uppsättningar är mer tidlösa än svinryggen. Även om den passar utmärkt till formella tillställningar, och är en inte sällan skådad bröllopsuppsättning, kan svinryggen vara lika fin till vardags.

H.K.H Kronprinsessan Viktoria visade upp en elegant svinrygg under prins Gabriels dop i förra veckan, se här hur Corinne i åtta enkla steg guidar oss till den klassiska frisyren i en något mer slarvig och avslappnad tappning.corinne_howtogetthelook_1-kopia.jpg

1.

Nyckeln till att lyckas med svinryggen är textur, ett alldeles för rent hår är svårt att forma och gör det svårt att få frisyren att hålla. Börja med att preppa håret med en texturgivande stylingprodukt för stadga och formbarhet, föna torrt och borsta sedan bak håret.

Bumble & Bumble Surf Spray, Wella professionals Rugged Texture EIMI 

corinne_howtogetthelook_2-kopia.jpg

2.

“Kamma” håret bakåt med händerna i en gest som om du skulle sätta upp håret i en hästsvans.

Corinne_HowToGetTheLook_3 kopia

3.

Samla upp ändarna och börja rulla in dem i den riktningen du vill ha svinryggen i. Corinne rullar åt höger.

corinne_howtogetthelook_4-kopia.jpg

4.

Fortsätt rulla tills du når huvudet, och om du rullat håret stramt kan du här passa på att lösa upp håret på kronan av huvudet för en mer slarvig look.

Corinne_HowToGetTheLook_5 kopia

5.

Håll fast i svinryggen med ena handen, medan du sträcker dig efter något att fästa frisyren med.

corinne_howtogetthelook_6-kopia.jpg

6.

Till exempel Cam Braid Leather Big från Corinne Hair Accessories som Corinne använder ovan. Du kan även använda en hårnål eller varför inte inspireras av Kronprinsessan, och fäst en accessoar i svinryggen med hårnålar.

corinne_howtogetthelook_7-kopia.jpg

7.

Fäst svinryggen i resten av håret med hårkammen. Tänk dig att du ska “tråckla, eller sy ihop” svinryggen med hårkammen i resten av håret, och använd samma handrörelse.

corinne_howtogetthelook_8-kopia.jpg

8.

Avsluta med att spraya hela frisyren med en fixerande spray för att få den att hålla längre. Vill du få en ännu mer avslappnad känsla på looken, dra ut några hårtestar ur frisyren som du låter hänga ner i nacken och runt ansiktet.

Osis Session Extreme Hold Hairspray-500x500-600x600.jpg

Osis Finishing Extreme Hold Hair Spray