Bästa produkterna och tipsen för lockigt hår

Hårvård är sällan kompatibelt med konceptet ”one size fits all” och speciellt inte om du har lockigt, texturerat hår. Vi har samlat några produkter och knep specifikt för dig med lockigt hår at prova.

Fråga ett proffs! 

Det bästa tipset, oavsett vilken hårtyp du har är att fråga din frisör om vilka produkter du behöver och hur du ska använda dem. Hitta tillsammans med din frisör en frisyr och form som framhäver ditt lockiga hår och som fungerar för dig i din vardag.

Fukt! 

Anledningen till att lockigt hår oftast är torrare och behöver mer fukt än ett rakt är att oljor från hårbotten inte har lika lätt att transporteras ut i längderna. Se till att använda schampo och balsam specifikt för lockigt hår, till exempel Redkens Curvaceous serie och var noga med att använda inpackning regelbundet för att tillföra extra fukt.

Håll fingrarna i styr!

För att undvika frissighet som ofta associeras med lockigt hår, undvik att ”rufsa” med händerna i håret innan det är helt torrt. Använd en leave-in produkt för lockigt hår efter du tvättat håret och därefter en stylingkräm som definierar lockarna.

Styla med rätt teknik!

Föna håret med händerna, använd hög värme och lågt tryck. Tvinna håret i sektioner och föna det torrt. Först när hela håret är torrt och svalt kan du skaka om det med händerna. Applicera Shu Uemuras Art of Hair Cotton Uzu för en mjuk och lätt finish med mycket lyster.