De mest ikoniska frisyrerna genom tiderna

Kanske är det vi minns starkast från de senaste decenniernas största kvinnliga ikoner deras hår? Okej, det är nog en överdrift. Men faktum är att många av dessa kvinnor har gjort ett betydelsefullt avtryck på deras tid, och deras stilmässiga uttryck spelar en stor roll i sammanhanget.

Medborgarrättsrörelsen blev startskottet för Afrot. Pam Grier medverkade i många filmer på 70-talet inom genren blaxploitation, en motpol till dåtidens actionfilmer med enbart vita i huvudrollerna. Afrot kom genom Pams roller att associeras med auktoritära, självständiga kvinnliga karaktärer.

Patti smith symboliserar en annan sorts kvinnlighet än den normativa. Med sin androgyna look uttrycker hon sig själv i stället för könsstereotyper. Hon representerar en kvinnlighet som inte är styrd av de förväntningar som finns på henne, och är på så sätt en tidlös ikon. Kanske kan du identifiera dig med någon av dessa ikoner, kanske är du bara ute efter frisyrinspiration? Här är oavsett tio ikoniska kvinnor med lika ikoniska frisyrer att inspireras aav.