CORINNES VÄNNER – Pamela Bellafesta

Mitt hår är min bästa accessoar. När man har lockigt hår så blir det liksom så starkt kopplat till ens personlighet på något sätt. Man kan verkligen se på mitt hår hur jag mår.

8S0A7893

Foto: Studio Emma Svensson / Fotograf Rasmus Lindahl

Att få vara kreativ varje dag, att varje vecka få jobba med nya kunder och nya människor och på nya platser, det ger mig energi. Jag älskar verkligen mitt jobb, det är värt varenda sekund och allt slit som kommer på köpet.

Jag började jobba i Benettons butik redan som 13-åring varje helg och under alla skollov. Senare under gymnasiet praktiserade jag på deras PR-byrå, där jag sedan fick jobb direkt efter jag gått ut skolan. Där jobbade jag i över två år som showroom-ansvarig och hade kunder så som Benetton, Calvin Klein och Adidas. Det var ett väldigt roligt jobb men jag kände att jag ville vara med och jobba från på den andra sidan, så jag började så småningom som modeassistent på Elle. Efter det drev jag eget en stund, innan jag började som modechef på tidningen King, och nu har jag varit frilansande stylist under fem års tid.

Jag och Corinne började umgås och jobba ihop genom Styleins grundare Elin Alemdar om jag inte minns fel. Vi fastnade nog för varandra på grund av vår märkliga humor, och för att vi är båda två är flummiga kreatörer haha, men med en stor passion och stenkoll på våra jobb.”

Hur ser din hårvårdsrutin ut?

”Jag lägger mycket tid och pengar på bra mat. För mig är maten A och O när det kommer till skönhet, och gör att vi i vår familj nästan aldrig är sjuka (peppar peppar). Mitt hår är min bästa accessoar. När man har lockigt hår så blir det liksom så starkt med ens personlighet på något sätt. Man kan verkligen se på mitt hår hur jag mår.

Jag klipper mig alldeles för sällan, max tre gånger per år. Jag tvättar håret två till tre gånger i veckan, varav en av gångerna blir med en inpackning. I nytvättat hår kramar jag i lite BB creme följt av en Curl creme, och låter det sedan självtorka. Jag testade precis en fuktbehandling på salongen Creative Headz som var helt fantastiskt bra så den kommer jag fortsätta göra kontinuerligt, och kan verkligen rekommendera!

Jag älskar verkligen att testa hårprodukter och just nu varvar jag mellan några olika märken på schampo: Mr Smith Balancing serien, Redkens serie för lockigt hår och Shu Uemuras Oil schampoo. När håret är vått och nytvättat har jag i BB creme från Lernberger & Stafsing och sen en curlprodukt från antingen Kevin Murphy, Bumble & Bumble eller Davines Love. Mellan tvättarna har jag i torrschampo i luggen från Kevin Murphy. Det händer att jag borstar håret vissa dagar och då kramar jag i Shu Uemuras Cotton Uzu (tips från Corinne!) som förhindrar att håret blir så där frasigt och konstigt som lockigt hår annars kan bli om man borstar det. Den bästa borsten av alla kommer från Mason Pearson.”

Vilka är dina bästa tips för lockigt hår?

“Mitt hår mår bäst av att inte använda värmeverktyg så ofta, så jag använder ytterst sällan hårfönen. När det kommer till lockigt hår är det sedan fukt hela vägen som gäller. Jag gillar att krama i någon olj-produkt i topparna. Och vissa dagar när jag inte tvättar håret brukar jag ta en blomspruta och blöta ner lockarna lite för att få tillbaka formen på dem igen. På sommaren och under semester brukar jag låta håret få vila så mycket som möjligt från tvätt. Ett måste för lockigt hår är en primer eller en BB creme!

Under vintern i Sverige när det är kallt och torrt är det lätt att lockigt hår blir frissigt. Lockarna kan vara min bästa vän en bra hårdag, men också tvärtom. Jag väljer alltid mina ”tvätt-tillfällen” väl, då jag vet att mitt hår blir som bäst när det är nytvättat, efter att det fått vila några dagar.”

Har du någon hårinspiration?

“Jag inspireras av alla med samma hårstruktur som jag haha. Jag följer några personer på instagram bara för att de har liknande hår som jag, modellen Mica Arganaraz är en av dem. Hon är ju även väldigt vacker och cool att titta på utöver håret.landscape-1484579570-mica-arganaraz

Hur ser din skönhetsrutin ut? 

“Jag tvättar ansiktet varje kväll med Estelle & Thild micellar Cleansing Water, och smörjer sedan in mig med By Terrys Baume De Rose Face Cream. Ögoncreme är ett måste för mig, just nu använder jag en från Madara. Jag använder en hel del ekologiska märken. just nu är favoriten en ansiktsolja från Bamford, som jag varvar med olja och serum från Estelle & Thild. De dagar jag vill ha lite extra glow adderar jag några droppar Pure Oil Glow från Akademikliniken, den är grym! Sedan lägger jag alltid en sheetmask i veckan för at ge huden lite extra näring.

När det kommer till make up så älskar jag By Terrys Light Expert Klick, och allt från RMS Beauty, jag använder deras Un cover up samt Magic luminizer. Jag gillar glow på kinderna, Organic reflect cream från Inika är en favorit. När det är fest adderar jag lite eyeliner från Kjaer Weiss i svart eller mörkbrunt. Mitt absoluta favoritläppstift heter Believe från Kjaer Weiss. Jag har aldrig någonsin testat ett mer perfekt stift, krämigt med den perfekta beiga nyansen. Min signaturdoft är 100Bon Carvi & Jardin De Figuier. Den är 100 % naturlig vilket gör att doften funkar i alla sammanhang. Jag älskar doften och hela tänket bakom märket.”