CORINNES VÄNNER – Elin Alemdar

Jag är gammal elitgymnast och ägnade hela min barndom åt att träna och tävla i rytmisk gymnastik. Mode har alltid funnits med som ett intresse, men det var först när jag kom till New York som 20-åring som kreativiteten verkligen tog tag i mig och jag blev förälskad i både NYC som stad och tanken på att få skapa mode. Att behålla passionen, tro på min egen inre röst och att våga kasta mig utför stupet är det svåraste med det jag gör. Utmaningarna är så många men det är också en del av hela tjusningen. Om det vore enkelt så skulle alla kunna göra det.

_I9Q4560 kopia

 

Att starta en ny kollektion och att bygga min egna lilla värld för just den säsongen är en väldigt abstrakt och intim process för mig.

Vad har du för relation till skönhet, hårvård och ditt hår? 

Jag försöker ta väl hand om min kropp, och tycker mycket om att träna och äta bra ekologisk och nyttig mat. Som tvåbarnsmamma med extremt fullspäckade timmar per dygn måste jag helt enkelt vara snäll mot min kropp, vilket innebär att ge den där extra kärleken till min hud och mitt hår.

Var hittar du inspiration för Stylein? 

Det är nog en av de svåraste frågorna att svara på. Det är så olika, ibland kan det vara ett möte med en intressant person, det kan vara en film, en stad eller en känsla som kommer till mig. Att starta en ny kollektion och att bygga min egna lilla värld för just den säsongen är en väldigt abstrakt och intim process för mig.

Hur tänker du kring make-up och hår inför Styleins visning på Stockholms modevecka för våren/sommaren 2018? 

Looken sätter jag i samarbete med vår stylist Linn Hägglund. Stylein Spring/Summer 2018 är inspirerad av ballerinan Diana Vishneva, och jag tror att man kommer kunna se spår av temat i den avskalade look vi tänker skapa med en enkel knut i håret och osminkat uttryck. Det är Kevin Murphy som står för håret och Josefin Scherdin för make-up.

STYLEIN SS18 FOTO MINI-GEMOLL-3863 - stor (101063).jpg

Hur ser din hårvårds-rutin ut? 

Jag försöker att inte tvätta håret oftare än var tredje dag, men eftersom att jag tränar varje dag så använder jag torrschampo dagligen. Mitt största problem är att jag har lite självlockigt hår, men vill bära det platt och rakt så jag måste kämpa med att föna det varje gång jag tvättar håret, och använder då en rundborste, storlek störst och ser till att föna ut det helt. 

Vilka produkter använder du? 

Mina favoriter är Kevin Murphy´s schampo och balsam som heter Plumping Duo och Angel Wash. Men jag får för mig att mitt hår mår bra av att varva och byta ibland så då blir det favoriterna ”No Frizz” från Living Proof som ser till så att alla ”små-hår” inte står rakt ut när det är varmt och fuktigt ute.

En annan gammal favorit är Kevin Murphy’s ”Anti Gravity” spray, som gör underverk för mitt slitna hår. Världens bästa torrschampo enligt mig kommer från Living Proof och heter ”Perfect Hair Day” och det håller faktiskt vad den lovar, det är helt fantastiskt.

Vad finns alltid i din handväska?

Jag är beroende av Max factors läppglans ”Elixir gloss” som har den perfekta neutrala tonen med bara en liten hint av ljust rosa. Jag älskar även deras mascara False Lash Epic. Utöver detta har jag alltid med mig den lilla flaskan av min favoritparfym 100 BON ”Bergamote & rose”, en bra ögonfransböjare, och till slut mitt älskade serum från varumärket Bioeffect.