Fyra anledningar till varför dina lockar inte håller

Att få lockarna att hålla hela kvällen kan vara en utmaning, men med rätt teknik kan du lyckas nästan lika bra som vilken naturligt lockhårig som helst

1. Du har använt fel stylingprodukter!

Oljiga serum, tjocka stylingkrämer och tunga leave in balsam är alla lock-drömmande, rakhåriga personers fiende. Det du behöver är en produkt som främjar lockarna och får dem att hålla! En mousse är ett bra alternativ. Den gör texturen på håret lite tjockare, så att det reagerar bättre på värme.

Bumble and Bumble Curl mousse, Lernberger & Stafsing Curl Mousse, Living Proof Curl mousse

2. Din locktång är ljummen!

Rätt temperatur spelar stor roll för om dina lockar blir mjuka och spänstiga eller trötta, hängiga och utan form. 185 grader är den optimala temperaturen för att få lockarna att hålla, och samtidigt slippa onödigt slitage på håret.

3. Du missade några ställen!

Genom att locka de undre lagren av håret, ger du mer volym till lockarna över. Om du har fint hår, behöver du locka hela håret med en mindre locktång för att få det att bli vågigt! 

20170217093448_babyliss_pro_ceramic_dial_a_heat_tong_16mm

BaByliss Pro Ceramic Dial a heat Tong.

4. Du utmanar dumdristigt vädergudarna!

Om det är fuktigt eller regnigt ute, kan du lika gärna strunta i att locka ditt hår! Eller helt enkelt acceptera naturlagarna, och därmed att inga produkter i världen kommer få dina lockar att hålla hela natten.