CORINNES VÄNNER – Ingmari Lamy

”Jag var nyupptäckt, och skulle provfotas för Harpers Bazaar. På den tiden, 60-talet var man tvungen att fota på natten. Kollektionerna var otroligt hemliga, ingenting fick läcka till tidningarna i förväg. Det var ett helt annat sätt att jobba på. Jag dök upp osminkad som jag alltid var, med ofixat hår och kände mig som en udda fågel bland alla sminkade och fixade modeller. På den tiden gjorde nästan alla modeller sin egen sminkning. Jag provfotades som sagt, och det blev en elegant bild med mig poserandes med händerna i midjan. Några månader senare blev jag bokad till New York för att fotas igen för Harper´s Bazaar. Jag blev hämtad på flyplatsen i Limousine, vilket jag tyckte var märkligt. Jag dök upp i studion i en egensydd, lång vit ullklänning, inget smink och mitt långa mörka hår. Alla tittade märkligt på mig, precis som senast. Så plötsligt kom ett bud med en stor bild på mig, det var bilden från provfotograferingen. Det visade sig att den skulle bli omslag för nya numret av Harper´s Bazaar. Det var mitt första omslag, och jag hade bara jobbat i några månader.”

33420_original.jpeg

“Resorna, och att träffa så många duktiga och häftiga människor är definitivt det roligaste med hela modellyrket. Ensamheten är baksidan. Som ung modell på 60-talet var det inte som det är nu, när många tjejer reser tillsammans. Jag var alltid själv, det kan vara tufft när man är så ung.”

Vad har du för relation till ditt hår?

“Jag älskar mitt långa och fluffiga hår,  jag identifierar mig nog mycket med det. Två gånger i livet har jag klippt det kort, men det har aldrig känts som jag. Min farmor hade alltid hår ända ner till midjan, som hon rullade upp och fäste med en hårkam. Jag bar mitt hår likadant när jag var yngre, farmor var en stor inspiration för mig. Annars älskar jag tjocka, kraftiga och vackra hår.”

Hur ser din hårvårdsrutin ut?

Jag tvättar mitt hår ungefär var femte dag, och passar då på att göra en inpackning. Sedan fönar jag håret lite grann, och låter det sedan självtorka. Oftast sätter jag upp det i en snodd eller med en håraccessoar. Jag gillar Corinnes hårkam och läderband. De ger en subtil och elegant stil, inte så fixat och stylat.

De produkter jag använder är enbart ekologiska, jag tycker om att varva olika märken. Just ny byter jag mellan Dr Organics, Maria Nila, Maria Åkerberg, och Björn Axéns produkter.”

 

Vad har du för relation till skönhet?

“Jag lägger inte så mycket tid och energi på mitt yttre. Man är lite bortskämd som modell, man får lekfullheten som det innebär med smink, hår och styling i jobbet. Det gör att man inte behöver det i samma utsträckning privat.

Min relation till skönhet är väldigt enkel, jag fokuserar nästan enbart på inre välmående. Jag tar hand om min hälsa genom meditation, inre yoga och att vara mycket ute i naturen. Jag börjar varje morgon med ett glas ljummet vatten med citron för att få rätt Ph-värde i kroppen. Sedan gör jag mina gröna drink som jag varierar med gröna grönsaker och kryddor så som grönkål, spenat, zucchini, äpple, avokado, ingefära och gurkmeja.”

Hur ser din skönhetsrutin ut?

“Fram tills för fem år sedan använde jag enbart kallpressad olivolja på huden, både till rengöring och som hudolja. Nu för tiden unnar jag mig en lite lyxigare rutin med rengöring, serum, olja och fuktkräm, men mest för att det är skönt och härligt. Jag tror egentligen inte att jag märkt någon skillnad på huden från när jag enbart använde olivolja.

Mina bästa skönhetstips är att dricka mycket vatten, och att använda enbart ekologiska  produkter och märken. Jag ser det som att huden är ett organ som äter upp det man lägger på den, och för det vidare in i blodet. Jag använder just nu skönhetsprodukter från MPicaut, Abloom, Maria Åkerberg och Björk & Berries.

 

 

Foto: Tobias Regell

Ingmari har på sig: Lou in Love