5 tips för att få ditt hår att växa fortare

Ångrar du den korta pagen du klippte för några månader sen, som nu är sådär tafatt halvlång? Önskar du att du kunde knäcka koden för långt hår utan väntetid? Det här är tyvärr inget recept för tålamod, men det kan i alla fall skynda på ditt hårs tillväxtprocess något!

1. Vårda håret inifrån och ut! 

Ditt hår har inte tänder, vilket innebär att du ansvarar för allt matintag å dess vägnar. Se till att äta en varierad kost. Fett är en viktig beståndsdel för ditt hår, utan det kan håret bli dassigt och slitet. Bra fetter för ditt hår är till exempel Omega 3 som finns i avokado, lax, nötter, och olivolja.

Ditt hår tycker även om protein. Ägg innehåller Biotin som är en ingrediens i många tillskott för hårväxt. Vitamin E är bra för din hårbotten och finns i bladgrönsaker, nötter och frön. Vitamin C hjälper till att bygga kollagen som är viktigt för friskt hår och finns i till exempel citrusfrukter och sötpotatis.

2. Använd skydd!

I form av stylingprodukter och en värmeskyddande leave-in produkt mot alla apparater som använder sig av hög värme för att styla ditt hår!

3. Välj din tofs med omsorg!

Är tight hästsvans din go-to frisyr? Tänk då på att använda en tofs som inte sliter på ditt hår. Undvik tofsar med metallfästen, och allt för smala tofsar. Breda tofsar i mjukt tyg är snällare mot ditt hår.

4. Håll dig på mils avstånd från alla borstar när ditt hår är blött!

När håret är blött är det som mest elastiskt och ömtåligt. Om du ändå måste använda en borste efter att du har tvättat håret, använd en som är gjord specifikt för blött hår eller en bredtandad kam. Tänk även på att börja borsta i rätt riktning, nerifrån och upp!

5. Motstå frestelsen att hoppa över din regelbundna klipptid!

Det finns inga genvägar, även de mest välskötta hår behöver trimmas då och då. Men om du ändå vill dra ut på tiden mellan frisörbesöken, använd en fuktgivande leave-in produkt efter ditt balsam som skyddar ditt hår och förhindrar slitna toppar.