CORINNES VÄNNER – Ebba Kleberg von Sydow

Jag minns när jag gick till Corinnes första salong i Göteborg för många år sedan. Jag älskade Corinnes helhetstänk, som hon var tidig med redan då. Och förutom att Corinne är en inspirerande affärskvinna och entreprenör, som är grym att bolla idéer med, så förstår hon mitt hår! Jag behöver inte säga någonting, hon får bara gå loss med saxen, för jag vet att det blir fantastiskt.

I höst släpper Ebba tillsammans med sin stilpartner Emilia de Poret uppföljaren till boken Säker stil. ”101 Stiltips” är en guide till de små detaljerna som gör stor skillnad, helt enkelt 101 stilknep som ger garderoben ett nytt liv. Varje torsdag släpper duon dessutom Säker stil-podden. Vid sidan av detta, eller rättare sagt samtidigt som detta är Ebba också föräldraledig med sin lille son Ernst som föddes tidigare i våras.säker stil.jpg

Vad har du för relation till hårvård, och ditt hår?

Jag är rädd om mitt hår, för jag vill kunna behålla det långt och så naturligt som möjligt. På sommaren blir det solblekt och på vintern mörkare, men jag låter det vara så. Det måste inte vara så himla perfekt tycker jag.

Hur ser din hårvårds-rutin ut?

Med tre små barn så är en hårtvätt det närmaste jag  kommer att gå på spa, sån lyx!.. Jag tvättar håret sällan, helst var fjärde dag. Ett riktigt djuprengörande bra schampo är jag faktiskt på jakt efter just nu, jag har kört slut på Redkens All-soft under sommaren, det är suveränt, men nu vill jag byta till något annat. Jag tror att håret behöver byta produkter ibland, dessutom är det kul att testa nytt, eftersom jag är lite av en hår-nörd. Mellan hårtvättarna använder jag ett torrschampo från Lernberger & Stafsing ”Dry Clean”, och sätter upp håret i en hästsvans.

Med tre små barn så är en hårtvätt det närmaste jag  kommer att gå på spa, sån lyx!..

Vilka produkter klarar du dig inte utan? 

En superbra leave in-kräm eller balsamspray, eftersom jag sällan hinner balsam eller inpackningar. Även bra svarta hårsnoddar. Har någon tips på var man hittar rejäla sådana som inte går sönder? Och inte har sådan där irriterande metall? Tipsa mig, tack!

Hur brukar du styla ditt hår till vardags? 

Jag undviker att föna håret, eftersom att det sliter i onödan. Då sätter jag hellre upp det. Det blir nästan alltid mittbena, eller en skarp snedbena. Med långt hår som mitt är det viktigt med en bra borsta, jag älskar Mason Pearsons klassiker, den är skonsam och utredande. Björn Axéns värmeborste med stor rundborste är också superbra, men annars unnar jag mig att tvätta och föna håret på salong. Det håller i några dagar, perfekt när jag har mycket jobb och plåtningar inbokade.

Och till fest? 

Alltså, alla Säker stil-följare vet att jag gillar smarta genvägar, så även när det kommer till håret. Då är Corinnes hår-accessoarer drömmen, jag kör en klassisk svans med någon av Corinnes läderband virade runt eller i en rosett. Klart på fem sekunder. Och man får alltid en komplimang!

Ebba har på sig Leatherband Short i gult från Corinne Hairaccessories.

Var hittar du din hårinspiration?

Jag inspireras av härligt 70-taliga långa svall!

Ebba Kleberg Von Sydow, Journalist, programledare, författare och stilproffs