Lägg fönen på hyllan! En komplett guide till ett självtorkat hår

Hårfönar kommer och går, men en bra rutin för självtorkat hår består. När du väl hittat det perfekta receptet för naturligt, vågigt beach-hår direkt från duschen, släpp det aldrig. Med rätt produkter och knep kan du lyckas med en minst lika bra frisyr utan hårtorken.

1. Utgå från din hårtyp (och hårfärg)

Det viktigaste är att anpassa dina produkter efter ditt hår, men generellt sett klarar ett tunt, rakt hår mindre produkter för att inte tyngas ner. Ett tjockt, mörkare hår kan hantera (och behöva) mer produkter för att låta sig tämjas.

2. Börja med en mjukgörande leave-in produkt

Till exempel R + Co High Drive Moisture + Shine Creme. Gnugga en klick i händerna och dra dem sedan genom fuktigt hår. För extra vågigt hår med textur, blanda lika delar mjukgörande kräm med en saltvattenspray, exempelvis Sachajuan Ocean Mist.

 

3. Glansserum

Saltvattenspray kan torka ut håret något. För att få tillbaka glansen använd till exempel Sachajuan Shine Serum eller R + Co Tinsel Smoothing Oil. Applicera ett par droppar i längderna. Har ditt hår en bra textur från början kan glansserum vara det enda du behöver.

864179_ou_pp

4. Torrschampo

För att hålla håret fräscht i några dagar innan nästa tvätt är torrschampot din bästa vän. Det ger även extra volym och textur till håret. Oribe Gold Lust Dry Schampoo är en favorit.