De bästa hårvårdsprodukterna inför vintern

Hur tar man bäst hand om håret då solen och saltvattnet lämnat sina avtryck, och vi dessutom börjar gå mot kyligare dagar? Corinne har experttipsen vi alla behöver.

”Fukt, fukt och återigen fukt! Du skulle förmodligen aldrig tvätta ansiktet utan att smörja in dig med din fuktkräm efteråt. Balsam ska vara lika självklart för håret som fuktkrämen är för ansiktet. Mjukgörande hårvårdsserier med mycket fukt är bra för de flesta hårtyper, men det bästa tipset för att hitta rätt produkter för just ditt hår är alltid att fråga din frisör. Kérastases Bain Satin serie är bra för dig med lite tunnare och fint hår då den innehåller mycket fukt, utan att tynga ner håret. Redkens All Soft serie är mjukgörande och fullpackad med fukt, och passar bättre för dig med lite tjockare hår då den kan tynga ner ett tunnare hår.

Vi som lever i den kallare delen av Europa måste vårda håret lika mycket på vintern som på sommaren, men på lite olika sätt. När kylan kommer smygande kan håret bli lite extra statiskt, och då är leave-in och stylingprodukter som dämpar detta extra bra. Shu Uemuras Cotton Uzu är en favorit som råder bot på frissighet och definierar lockar och vågigt hår. Ha den alltid redo i handväskan, precis som din handkräm blir den snabbt en produkt du aldrig lämnar hemmet utan. Addera gärna en olja efter att du applicerat din leave-in produkt för extra vårdande effekt. Maroccan oil treatment är en klassiker som botar frissigt och torrt hår och fungerar för både tjockt och fint hår.

Hösten är ofta associerat med en nystart när det gäller träning och hälsa, och i och med det kallare vädret flyttar vi nu in på gymmet igen efter en sommar i löpspåret. Passa på att utnyttja tiden på gymmet till max och låt en hårinpackning verka medan du varvar ner i bastun efter ditt träningspass. Lanza Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque reparerar håret på djupet utan att tynga ner det. ”

– Corinne Henriksson c1