Våra favorittrender från New York Fashion Week

Fashion Week handlar ju aldrig bara om kläderna, men i år är det kanske extra tydligt att även hår och beauty får ta allt större plats på catwalken. Hösten 2018 är av allt att döma långt ifrån den ofixade och naturliga “less is more” looken vi sett mycket av tidigare säsonger. Håraccessoarer med retrokänsla är fortsatt omåttligt populärt, och 80 talet är tiden att se tillbaka på och inspireras av. Här är våra favorittrender från New York Fashion Week.

80-talet var ingen fluga

Tom Fords visning var ytterligare ett bevis på att 80 talet är här för att stanna. Höstens trendaccessoar pannbandet bars i svarta lädervarianter med rufsigt hår och stora örhängen till, milslångt ifrån en minimalistisk look.

DVnaz7-VoAA7sEe

Även Anna Sui bjöd på 80-tals känsla med stora, voluminösa svall stylade i djup sidobena och med en matchande glammig beautylook i starka färger.

Screen-Shot-2018-02-13-at-11.39.28-AM

Flätor i alla former

Flätor i olika varianter var en av de största trenderna under New Yorks modevecka och syntes hos bland annat  Ulla Johnsson, Caroline Herrera och Brock Collection. Flätor är även en av vårens stora trender och perfekt att prova på redan nu!

Screen-Shot-2018-02-12-at-1.30.55-PM

Hårklämmans återuppståndelse är nu ett faktum

Den ena retroaccessoaren efter den andra gör comeback på modescenen. Hårklämman gjorde modedebut under Köpenhamns modevecka förra året när det hypade danska modemärket Saks Potts introducerade den på catwalken. Förra veckan i New York bjöd Alexander Wang på en något mindre färgglad men desto större och lika iögonfallande variant av den populära accessoaren.

Screen-Shot-2018-02-11-at-11.05.31-AM.png

Ännu en accessoar från ungdomen gör comeback 

Som om inte pannbandet och hårklämman vore nog så kommer även ZickZack-diademet tillbaka i höst. Hos Prabal Gurung bar modellerna accessoaren tillsammans med en hög slarvig knut.

prabal-gurung-clp-rf18-0623-1518540640.jpg

Höstens snyggaste lugg

Alla de olika varianter av luggen på modeveckorna kan det skrivas en egen trendrapport om, men en stil som stod ut var den klassiska och eleganta gardin-luggen sedd hos Jason Wu, som vackert ramar in ansiktet och mjukar upp looken.

gettyimages-916371520-1518541009.jpg