HOW TO GET THE LOOK – Stockholm Fashion Week Special

Hårstylist och frisör Erika Svedjevik stylade några av de snyggaste looksen från Stockholms Modevecka, och vi passade på att fråga henne allt vi behöver veta för att lyckas med frisyrerna hemma. Här är de bästa produkterna och tipsen för att lyckas!

Emelie Janrell

Vi kände att vi ville göra en enhetlig look för att stå ut bland andra visningar. Inspirationen för looken är en stark, sexig och självsäker kvinna. Jag älskar 80-tals trenden som syns överallt just nu, vilket fick mig att tänka på permanentade hår. Utifrån det skapade jag en lockig och glamourös look.EMELIEJANRELL_AW18_1002.jpg

Håren fönades med en volymgivande produkt anpassad efter hårtyp, jag använde antingen Grandiose Hairplumping Mousse eller Volumista spray från Oribe. Sedan fästes en halv peruk nedtill som preppats på samma sätt. Hela håret lockades sedan med en mindre locktång från Hot Tools. Som avslutning sprayade vi hela håren med Dry Texturizing Spray från Oribe för att bygga upp sista volymen och för att få till finishen.

 

Busnel 

För Busnels visning jobbade vi med individuella looks för att fånga varje kvinnas styrka och egenskaper, resultatet blev en avslappnad och självsäker look.

busnel_AW18_1025.jpg

Håren preppades med Foundation Mist Hair Primer från Oribe och fick sedan självtorka. De hår som sattes upp i hästsvansar preppades även med Dry Texturizing Spray för att få volym och rätt textur för att kunna formas. För att hålla småhår på plats och få till finishen avslutade jag med Apres Beach Spray från Oribe.

House Of Dagmar 

Även här jobbade vi med individuella looks, där inspirationen var en stark och och medveten kvinna. Alla tjejer fick den frisyr som passade deras ansikte och outfit bäst.

houseofdagmar_AW18_1005.jpg

Oribe Foundation Mist sprayades i alla utsläppta hår, som sedan läts självtorka för en naturlig look. Några av håren behövde en lätt genomgång med fön och fick då en dusch med Volymista i rötterna för att skapa volym och textur. Håren sprayades sedan med Dry Texturizing Spray för att få bra grepp och formbarhet. Som avslutning använde jag Apres Beach Spray för att få alla småhår ligga perfekt nonchalant och avslappnat runt ansiktet.

 

Foto: Ellen Nyqvist